|
sky view i tt-connect s2-3650 CI- problem z dekodowaniem TNK |
| Autor |
Wiadomość |
jarek40
DVBnewbee
|
Wysłany: Sro 06 Sty, 2010 16:15 sky view i tt-connect s2-3650 CI- problem z dekodowaniem TNK
|
|
|
Do mojego technotrenda tt-connect s2-3650 Ci dokupiłem ostatnio moduł technisata technicrypt cx wraz z kartą TNK. Problem w tym, że żaden z próbowanych przeze mnie programów (ProgDvb, Dvbviewer i SkyView) nie jest w stanie zdekodować wszystkich programów z pakietu TNK. Progdvb i Dvbviewer radzą sobie z kanałami TVP (1,2,info,sport) +Discovery i Disney, zupełnie zaś nie mogą zdekodować wszystkich TVN-ów
SkyView zaś wyśmienicie dekoduje wszystkie TVN-ny ale nie daje rady z w/w programami, które są dekodowane przez Prog i Dvbviewer. Proszę o pomoc w rozwiązaniu tego problemu tak, aby można było całą paczkę TNK móc oglądać na jednym programie. |
|
|
|
 |
marfi
Moderator

|
Wysłany: Sro 06 Sty, 2010 17:56 Re: sky view i tt-connect s2-3650 CI- problem z dekodowaniem
|
|
|
| jarek40 napisał/a: | Do mojego technotrenda tt-connect s2-3650 Ci dokupiłem ostatnio moduł technisata technicrypt cx wraz z kartą TNK. Problem w tym, że żaden z próbowanych przeze mnie programów (ProgDvb, Dvbviewer i SkyView) nie jest w stanie zdekodować wszystkich programów z pakietu TNK. Progdvb i Dvbviewer radzą sobie z kanałami TVP (1,2,info,sport) +Discovery i Disney, zupełnie zaś nie mogą zdekodować wszystkich TVN-ów
SkyView zaś wyśmienicie dekoduje wszystkie TVN-ny ale nie daje rady z w/w programami, które są dekodowane przez Prog i Dvbviewer. Proszę o pomoc w rozwiązaniu tego problemu tak, aby można było całą paczkę TNK móc oglądać na jednym programie. |
1.Czy używasz najnowszej wersji SkyView?
2. Jeżeli tak to uruchom np. TVN (najlepiej z listy ulubionych), kliknij prawym przyciskiem myszki na "TVN" i wybierz "Właściwości kanału"-> na liście systemów kodowania zaznacz wiersz z CA_id = 0B00 (to identyfikator TNK) i kliknij na niego PRAWYM przyciskiem myszki i wybierz "Prefer selected CA Id", potwierdź i ... powinno działać jak u mnie
3. Jeżeli używasz starej wersji SkyView to najlepiej zmień na najnowszą (bo przestanie działać w tym tygodniu) lub dodaj w rejestrze wpis: HKCU\Software\SkyView\BDA_CARD*\MakeFakePMT= "1" (typ string REG_SZ) - nowa wersja tego wpisu nie wymaga chyba, że ktoś korzystać z oryginalnego PMT - w przypadku TNK niestety nie działa to poprawnie. |
_________________ --
marfi
http://www.skyview.pl |
|
|
|
 |
@GUTEK@
DVBguru Moderator

|
Wysłany: Sro 06 Sty, 2010 23:33
|
|
|
| marfi napisał/a: | | (bo przestanie działać w tym tygodniu) | Już przestała.
A podobno skyview już od dawna nie ma ograniczenia czasowego. |
|
|
|
 |
marfi
Moderator

|
Wysłany: Czw 07 Sty, 2010 08:22
|
|
|
| @GUTEK@ napisał/a: |
A podobno skyview już od dawna nie ma ograniczenia czasowego. |
Pełne wersje nie mają ograniczenia - wersje testowe owszem... |
_________________ --
marfi
|
|
|
 |
@GUTEK@
DVBguru Moderator

|
Wysłany: Pią 08 Sty, 2010 01:37
|
|
|
| marfi napisał/a: | | Pełne wersje nie mają ograniczenia - wersje testowe owszem... | Tylko że pełna jest raz w roku... |
|
|
|
 |
marfi
Moderator

|
Wysłany: Sob 09 Sty, 2010 17:47
|
|
|
| @GUTEK@ napisał/a: | | marfi napisał/a: | | Pełne wersje nie mają ograniczenia - wersje testowe owszem... | Tylko że pełna jest raz w roku... |
No i właśnie jest nowy rok i nowa wersja bez limitu czasowego |
_________________ --
marfi
|
|
|
 |
|
|