|
SkyAVC a RealMagic Hollywood- |
| Autor |
Wiadomość |
kedarz
DVBmaniak
|
Wysłany: Wto 11 Kwi, 2006 12:58
|
|
|
| _Pawel_ napisał/a: | | Gdybyś użył outline, czcionki wyglądały by tak jak te z materiału filmowego. |
Teoretycznie tak powinno być , ale niestety czcionka się rozmywa szczególnie na czarnym pasku. Te ustawianie które mam sa dobrane metodą prób i błędów i dla mnie są najlepsze |
|
|
|
 |
kuri
DVBmaniak

|
Wysłany: Sro 12 Kwi, 2006 17:34
|
|
|
| Nie chcę zakładać nowego tematu. Czy ktoś powie mi gdzie jeszcze mogę kupić realmagic hollywood. Dzięki |
_________________ procesor AMD Athlon(tm) 64 3000+,pamięc 1024 RAM, karta RADEON X550, SKYSTAR 2 |
|
|
|
 |
RazaL
DVBamator

|
|
|
|
 |
kuri
DVBmaniak

|
Wysłany: Sro 12 Kwi, 2006 18:43
|
|
|
| Dzwoniłem do gościa wcześniej i powiedział mi, że to nie to samo co RMH+ i nie wyciągne na nim takiego obrazu na tv. |
_________________ procesor AMD Athlon(tm) 64 3000+,pamięc 1024 RAM, karta RADEON X550, SKYSTAR 2 |
|
|
|
 |
kuri
DVBmaniak

|
Wysłany: Sro 12 Kwi, 2006 18:44
|
|
|
| Czy ktoś mółby się wypowiedzieć na temat tego dekodera z allegro. |
|
|
|
 |
_Pawel_
DVBguru
|
Wysłany: Sro 12 Kwi, 2006 19:44
|
|
|
| To to na zdjęciu jest to na pewno RMH+ |
|
|
|
 |
marfi
Moderator

|
Wysłany: Sro 12 Kwi, 2006 19:59
|
|
|
| Grzegorz W napisał/a: | | Marfi na czym polega uzywanie YUV z radeonem 9550? |
To nie ma związku z Radeonem a z rendererem video VMR lub VMR9 - jest to jeden z trybów pracy VMR (domyślnie SkyView używa trybu RGB) - szczególnie dobrze się sprawdza dla HDTV - niestety nie działa OSD na TV.
W celu szybkiego włączenia należy w dialogu konfiguracji DirectX zaznaczyć opcję "VMR mode" i PRAWOkliknąć przycisk "Stop" |
_________________ --
marfi
http://www.skyview.pl |
|
|
|
 |
b0bby
DVBnewbee
|
Wysłany: Czw 13 Kwi, 2006 21:08
|
|
|
Witam
Mam pytanie do uzytkownikow rmh+ ... w jaki sposob podlaczacie fonie do tv ? ... przez karte dzwiekowa czy wykorzystujac rmh+ ? ... bo wydawalo mi sie ze rmh+ sprzetowo dekoduje dzwiek w mpeg i jak podlacze sie na line out w rmh+ to zagra bez uzywania karty dzwiekowej (a tej nie mam zainstalowanej w komuterze) ... chodzi mi wykorzystanie wyjscia analogowego line out w rmh+, chociaz przez cyfrowe tez mi nie idzie .... a w skyview nie pozwala mi uzyc filta audio sigmy |
|
|
|
 |
Zyga
DVBexpert
|
Wysłany: Czw 13 Kwi, 2006 21:23
|
|
|
| b0bby napisał/a: | | ... w jaki sposob podlaczacie fonie do tv ? ... przez karte dzwiekowa czy wykorzystujac rmh+ ? ... |
Oczywiście dziwięk idzie z RMH+ (gniazdo minijack) |
|
|
|
 |
Adik
DVBguru

|
Wysłany: Pon 17 Kwi, 2006 18:41
|
|
|
Zauwazylem taki objaw:
Jesli w SkyView w Video Renderer wybrany jest tryb Auto to program dziala dziwnie, obraz i dzwiek zatrzymuje sie co 5 sekund, przy przelaczaniu obraz sie przyciemnia sie i rozjasnia przez co ten proces trwa stosunku dlugo 2-3 sek...
Jesli wybiore Overlay to program zaczyna pracowac na miare swoich mozliwosci Przelaczanie kanalow trwa stosunkowo krotko, SkyView nie ma czkawki, dzwiek jest idealnie zsynchronizowany. Niestety OSD jest wowczas na ekranie monitora a nie na TV (to logiczne). Tylko dlaczego w pierwszym trybie sa takie problemy ? |
_________________ Prof 7301 / 7500, Triax TD-115, Stab HH-120, LNB MTI AP8-T2N RC |
|
|
|
 |
marfi
Moderator

|
Wysłany: Pon 17 Kwi, 2006 18:51
|
|
|
| Adik napisał/a: | Zauwazylem taki objaw:
Jesli w SkyView w Video Renderer wybrany jest tryb Auto to program dziala dziwnie, obraz i dzwiek zatrzymuje sie co 5 sekund |
Jeżeli nie ingerowałeś "ręcznie" w priorytety filtrów (merit) to tryb Auto wybierze VMR - jeżeli tak jest faktycznie w Twoim przypadku to jest to problem raczej związany z dekoderem video lub Twoim komputerem gdyż używam zazwyczaj VMR i nie obserwuję żadnych problemów... Chyba, że zainstalowałeś jakieś "wynalazki" które mają wysoki merit i podpinają się do grafu bez Twojej wiedzy... |
_________________ --
marfi
|
|
|
 |
Adik
DVBguru

|
Wysłany: Pon 17 Kwi, 2006 19:03
|
|
|
VMR chyba odpada bo nie ma OSD ani na monitorze ani na TV
marfi mozna w rejestrze zapisac, aby program korzystal z trybu overlay stale, bo po uruchomieniu mam ciagle auto
Zauwazylem tez, ze po ustawieniu typowego graphu dla RMH+ wybiera mi automatycznie filtr Cyberlinka
 |
_________________ Prof 7301 / 7500, Triax TD-115, Stab HH-120, LNB MTI AP8-T2N RC |
|
|
|
 |
marfi
Moderator

|
Wysłany: Pon 17 Kwi, 2006 19:31
|
|
|
| Adik napisał/a: | VMR chyba odpada bo nie ma OSD ani na monitorze ani na TV |
A nie możesz sprawdzić co siedzi w grafie ??? BTW : aby VMR wyświetl;ał OSD na TV musi być przestawiony w tzw. "mixing mode"
| Adik napisał/a: | | marfi mozna w rejestrze zapisac, aby program korzystal z trybu overlay stale, bo po uruchomieniu mam ciagle auto | Gdzie masz to "Auto" ?
| Adik napisał/a: | Zauwazylem tez, ze po ustawieniu typowego graphu dla RMH+ wybiera mi automatycznie filtr Cyberlinka
|
Filtr RMH nie jest poprawnie obsługiwany przez SkyView - zawiera równocześnie Audio i Video - zresztą graf moze być tylko jeden więc nie komplikuję sobie programu z tego powodu.
Wyświetla się zapewne pierwszy ze znalezionych dekoderów ... |
_________________ --
marfi
|
|
|
 |
RazaL
DVBamator

|
Wysłany: Pon 17 Kwi, 2006 19:48
|
|
|
| Adik napisał/a: | Zauwazylem taki objaw:
Jesli w SkyView w Video Renderer wybrany jest tryb Auto to program dziala dziwnie, obraz i dzwiek zatrzymuje sie co 5 sekund, przy przelaczaniu obraz sie przyciemnia sie i rozjasnia przez co ten proces trwa stosunku dlugo 2-3 sek...
Jesli wybiore Overlay to program zaczyna pracowac na miare swoich mozliwosci Przelaczanie kanalow trwa stosunkowo krotko, SkyView nie ma czkawki, dzwiek jest idealnie zsynchronizowany. Niestety OSD jest wowczas na ekranie monitora a nie na TV (to logiczne). Tylko dlaczego w pierwszym trybie sa takie problemy ? |
ja mam tryb auto i nie mam najmniejszego problemu ani z dzwiekiem ani z obrazem, OSD na TV rowniez bez problemu
| Adik napisał/a: |
Zauwazylem tez, ze po ustawieniu typowego graphu dla RMH+ wybiera mi automatycznie filtr Cyberlinka
|
to tez mam, wiec jest chyba tak jak mowi Marfi, ze program wybiera pierwszy na liscie |
|
|
|
 |
Adik
DVBguru

|
Wysłany: Pon 17 Kwi, 2006 20:20
|
|
|
| marfi napisał/a: | | A nie możesz sprawdzić co siedzi w grafie ??? |
W grafie jest standardowe polaczenie SkyAVC.ax z rmmpeg2.ax wiec jest jak piszesz, SkyView pokazuje pierwszy.
| marfi napisał/a: | | Gdzie masz to "Auto" ? |
Na liscie Select A/V Filters - Video Renderer |
|
|
|
 |
Adik
DVBguru

|
Wysłany: Pon 17 Kwi, 2006 20:39
|
|
|
| marfi napisał/a: | | BTW : aby VMR wyświetl;ał OSD na TV musi być przestawiony w tzw. "mixing mode" |
Gdzie mozna to znalezc ???
Zastanawia mnie jeszcze jedno, co jakis czas jak przelaczam na dowolny kanal spada nasycenie i kontrast do zera, w wyniku czego musze ustawiac wszystko od nowa. Tak jakby SkyView nie czerpal z ustawien dekodera RMH+ tylko z wlasnych, gdyz jak klikne na deafult settings to wlasnie contrast, saturation i gamma i inne ustawienia lacznie z dzwiekiem sa zerowe |
|
|
|
 |
marfi
Moderator

|
Wysłany: Pon 17 Kwi, 2006 20:42
|
|
|
| Adik napisał/a: | | Na liscie Select A/V Filters - Video Renderer |
Tam się ma wyświetlać aktualnie używany - "Auto" tylko wtedy gdy :
- brak grafu (nie działa żaden kanał)
- brak renderera w grafie
- używany jest nieznany mi renderer nie będący na "wyposażeniu" Windows np. XVR renderer ... |
_________________ --
marfi
|
|
|
 |
marfi
Moderator

|
Wysłany: Pon 17 Kwi, 2006 20:45
|
|
|
| Adik napisał/a: | | Gdzie mozna to znalezc ??? |
We właściwościach filtra - pierwsza zakładka na górze po lewej
| Adik napisał/a: | | Zastanawia mnie jeszcze jedno, co jakis czas jak przelaczam na dowolny kanal spada nasycenie i kontrast do zera, w wyniku czego musze ustawiac wszystko od nowa. Tak jakby SkyView nie czerpal z ustawien dekodera RMH+ tylko z wlasnych, gdyz jak klikne na deafult settings to wlasnie contrast, saturation i gamma i inne ustawienia lacznie z dzwiekiem sa zerowe |
Na zakladce "Opcje" wyłacz "Soft" - dawno nie testowałem programu z RMH. |
_________________ --
marfi
|
|
|
 |
RazaL
DVBamator

|
Wysłany: Pon 17 Kwi, 2006 20:56
|
|
|
| marfi napisał/a: |
Tam się ma wyświetlać aktualnie używany - "Auto" tylko wtedy gdy :
- brak grafu (nie działa żaden kanał)
- brak renderera w grafie
|
ja mam auto bo wlansie nie mam renderera w grafie jest tylko skyavc i sigma, nic wiecej |
|
|
|
 |
Adik
DVBguru

|
Wysłany: Pon 17 Kwi, 2006 21:00
|
|
|
| marfi napisał/a: | | Na zakladce "Opcje" wyłacz "Soft" - dawno nie testowałem programu z RMH. |
Nie pomaga, ustawilem wszystko, wlaczam kanal a tam przyciemniony obraz... Na dzis pasuje |
|
|
|
 |
|
|