|
TechnoTrend S2-3200 vs SkyStar HD2 |
| Autor |
Wiadomość |
@GUTEK@
DVBguru Moderator

|
Wysłany: Sob 25 Kwi, 2009 15:27
|
|
|
| marfi napisał/a: | | Dziwne...Wpis jest typu string? |
To co wysłać mojego SkyView razem z ustawieniami czy narazie nie? |
|
|
|
 |
marfi
Moderator

|
Wysłany: Sob 25 Kwi, 2009 15:32
|
|
|
SkyView mam
... podeślij rejestr... |
_________________ --
marfi
http://www.skyview.pl |
|
|
|
 |
marfi
Moderator

|
|
|
|
 |
@GUTEK@
DVBguru Moderator

|
Wysłany: Sob 25 Kwi, 2009 16:42
|
|
|
| marfi napisał/a: | | Pobierz powtórnie... |
Dzięki, działa ok, testowane na card2 i card3. |
|
|
|
 |
Aphi
DVBexpert

|
Wysłany: Czw 24 Wrz, 2009 23:16
|
|
|
Czy jest jakiś sposób by SkyView zobaczył mi TT S2-3200 w Win7 64bit ?
Problem polega na tym, że przy próbie instalacji SV z pliku msi pod koniec wyskakuje mi błąd: The Windows Installer Service could not be accessed. This can occur if the Windows Installer is not correctly installed...
Spróbowałem przegrać katalog ze SV z innego komputera (WinXP) i wprowadziłem do rejestru wyeksportowane wcześniej ustawienia. SV się uruchomił z trzema dodatkowymi oknami i nawet jakiś kanał w jednym z tych okien wyświetlił. Pomyślałem, że może pozbędę się tych dodatkowych okien jak wykasuje ustawienia z rejestru. Niestety po ich usunięciu SV nie widzi już sterowników TT BDA (na belce tytułowej jest tylko nazwa SkyView a przy próbie włączenia jakiegoś kanału mam błąd: Nie można załadować wskazanego grafu - prawdopodobnie wymagany filrt nie jest zarejestrowany lub karta SS2 nie zainstalowana...).
Z ciekawości ściągłem ProgDVB i działał więc to chyba coś z rejestracją filtra SkyBDA.ax, którego niestety nie udało mi się ręcznie zarejestrować poleceniem "regsvr32 SkyBDA.ax" ("Moduł skybda.ax został załadowany, ale wywołanie funkcji DllRegisterServer nie powiodło się i został zwrócony kod błędu 0x80070005."). |
_________________ Pozdrawiam
Aphi |
|
|
|
 |
marfi
Moderator

|
Wysłany: Pią 25 Wrz, 2009 12:41
|
|
|
| Aphi napisał/a: | | ...niestety nie udało mi się ręcznie zarejestrować poleceniem "regsvr32 SkyBDA.ax" ("Moduł skybda.ax został załadowany, ale wywołanie funkcji DllRegisterServer nie powiodło się i został zwrócony kod błędu 0x80070005."). |
Wiesz co to jest UAC?
Uruchom jednorazowo SkyView jako administrator aby mógł zarejestrować filtry lub rejestruj filtry również jako administrator !!! |
_________________ --
marfi
|
|
|
 |
Aphi
DVBexpert

|
Wysłany: Pią 25 Wrz, 2009 13:01
|
|
|
[quote="marfi"] | Aphi napisał/a: | | Uruchom jednorazowo SkyView jako administrator aby mógł zarejestrować filtry lub rejestruj filtry również jako administrator !!! | Po powrocie do domu spróbuję. (Ktoś mniej cierpliwy pewnie odrazu posłałby mnie na Google. Dzięki, że masz cierpliwość.)
Wczoraj jeszcze z ciekawości uruchomiłem system w trybie awaryjnym i zarejestrowałem filtry bez problemu. Niestety SkyView po tej operacji nadal nie widział TT i nie wyświetlał obrazu a na belce ma SkyView@multiBDA.
Z tymi prawami to zmylił mnie fakt, że z początku SkyView się uruchomił i nawet jakiś kanał wyświetlił. |
Aphi |
|
|
|
 |
marfi
Moderator

|
Wysłany: Pią 25 Wrz, 2009 13:23
|
|
|
Uruchamiałem SkyView w W7/64 i za pierwszym razem było podobnie - dwa dodatkowe okna, po zamknięciu i powtórnym uruchomieniu już działał normalnie. Nie analizowałem problemu bo to wersja testowa W7 - w docelowej może być inaczej zwłaszcza jak usuną nowe błędy |
_________________ --
marfi
|
|
|
 |
Aphi
DVBexpert

|
Wysłany: Pią 25 Wrz, 2009 19:18
|
|
|
Niestety nic nie udało mi się osiągnąć. Próbowałem z uprawnieniami administratora a nawet na koncie administratora i nic. Zainstalowałem system od nowa i również nic. TT-MC i ProgDVB widzą TT-budget S2-3200 (BDA) a SkyView uruchamia się z brakiem karty i @multiBDA w pasku tytułu.
Najbardziej mnie wnerwia, że po zainstalowaniu systemu od nowa nawet przy pierwszym uruchomieniu tym razem nie znalazł karty, a przecież przy poprzednim razie ją znalazł.
Teraz mam zamiar zainstalować Windows7 32-bitowy, mam nadzieje, że pod nim SV będzie chodzić. Bez działającego SkyView nie wyobrażam sobie tego systemu. |
Aphi |
|
|
|
 |
marfi
Moderator

|
Wysłany: Pią 25 Wrz, 2009 19:57
|
|
|
| Aphi napisał/a: | | ...SkyView uruchamia się z brakiem karty i @multiBDA w pasku tytułu. |
A co się wyświetla jako urządzenie BDA po naciśnięciu Ctrl-B ??? |
_________________ --
marfi
|
|
|
 |
Aphi
DVBexpert

|
Wysłany: Pią 25 Wrz, 2009 20:30
|
|
|
| marfi napisał/a: | | A co się wyświetla jako urządzenie BDA po naciśnięciu Ctrl-B ??? | nic
w menu Filtry DirectX opcja Configure BDA jest szara/nieaktywna
Z ciekawości sprawdzę jeszcze na SkyStar2 czy będzie chodzić. |
Aphi |
|
|
|
 |
marfi
Moderator

|
Wysłany: Pią 25 Wrz, 2009 20:57
|
|
|
| Aphi napisał/a: | | marfi napisał/a: | | A co się wyświetla jako urządzenie BDA po naciśnięciu Ctrl-B ??? | nic
w menu Filtry DirectX opcja Configure BDA jest szara/nieaktywna
Z ciekawości sprawdzę jeszcze na SkyStar2 czy będzie chodzić. |
Dziwne... Masz więcej niż jedną kartę DVB?
Uruchom SkyView z parametrem BDA czyli zmodyfikuj skrót do postaci "..\Skyview.exe BDA". Ew. wyrejestruj filtr SkyAVC.ax (oczywiście z poziomu administratora) |
_________________ --
marfi
|
|
|
 |
Aphi
DVBexpert

|
Wysłany: Pią 25 Wrz, 2009 21:13
|
|
|
| marfi napisał/a: |
Uruchom SkyView z parametrem BDA czyli zmodyfikuj skrót do postaci "..\Skyview.exe BDA".... | Ty wiesz jak można uszczęśliwić człowieka W końcu zobaczył kartę.
Nie wiem czemu nie chciał jej używać jako BDA, w starym komputerze nic nie musiałem mu na siłę wskazywać. |
Aphi |
|
|
|
 |
marfi
Moderator

|
Wysłany: Pią 25 Wrz, 2009 21:19
|
|
|
| Aphi napisał/a: |
Ty wiesz jak można uszczęśliwić człowieka W końcu zobaczył kartę. |
Też się cieszę:)))
Zobacz moje info na temat alternatywnego EPG dla TVP z Astry skoro masz TT S2-3200 to może odbierasz TVP Historia lub TVP Kultura czy dla samej choćby jakości TVP-HD... |
_________________ --
marfi
|
|
|
 |
marfi
Moderator

|
|
|
|
 |
bodziokb
DVBamator

|
Wysłany: Pon 14 Gru, 2009 20:45
|
|
|
Mam kartę SS HD2 i niestety, wszystkie kłopoty z nią związane również doświadczyłem. Najbardziej wkurzające jest to ciągłe zacinanie się obrazu, nie tylko HD, chociaż tak naprawdę to HD nie dało się oglądać, czasami to jest jeden wielki pokaz pikselów. Aż dzisiaj wreszcie straciłem cierpliwość i właśnie zamówiłem sobie TT Budget S2-3200. Oczywiście wcześniej przeczytałem cały ten wątek i kilka innych wypowiedzi na forach. Właściwie to nie zauważyłem nigdzie negatywnych opinii na temat tej karty, w przeciwieństwie do SS HD2. Szkoda że nie znałem opinii przed zakupem Sky Stara bo na pewno bym tego błędu nie popełnił.
Po otrzymaniu przesyłki mam zamiar uruchomić SV, mam nadzieję że Marfi pomoże przy ewentualnych kłopotach. To będzie mój debiut na SV a czytałem że dla debiutantów ten program jest niezbyt przyjazny. Pozdrawiam |
|
|
|
 |
marfi
Moderator

|
Wysłany: Pon 14 Gru, 2009 21:00
|
|
|
U mnie właśnie chyba padł moduł CI do S2-3200 |
_________________ --
marfi
|
|
|
 |
@GUTEK@
DVBguru Moderator

|
Wysłany: Wto 15 Gru, 2009 13:36
|
|
|
| marfi napisał/a: | U mnie właśnie chyba padł moduł CI do S2-3200 |
Coś z nim robił ze padł, może da się naprawić? |
|
|
|
 |
marfi
Moderator

|
Wysłany: Wto 15 Gru, 2009 19:28
|
|
|
| @GUTEK@ napisał/a: | | marfi napisał/a: | U mnie właśnie chyba padł moduł CI do S2-3200 |
Coś z nim robił ze padł, może da się naprawić? |
Nic... nie używałem kilka dni a wczoraj SkyView stwierdził, że nie da się go zainicjować.... karta i moduł sprawne (TNK) bo działa w tunerze stacjonarnym. Nie wyjmowałem jeszcze tego sprzetu z komputera więc nie wiem jak wygląda.
edit:
Moduł CI jednak działa... Winny okazał sie BIOS, który z nieznanej mi przyczyny został przywrócony do starszej wersji F8 zamiast normalnie używanej F10. Po upgrade BIOS moduł CI ożył. |
_________________ --
marfi
| Ostatnio zmieniony przez marfi Nie 20 Gru, 2009 15:48, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
bodziokb
DVBamator

|
Wysłany: Sob 19 Gru, 2009 11:10
|
|
|
No i z karty TT Budget S2-3200 nici, nigdzie w internecie nie mają na składzie w TT również brak.
Dlatego też zmówiłem TeVii s470 PCIe DVB-S2, czy ktoś coś wie na temat tej karty? Wprawdzie znalazłem jedną ocenę ale coś ona mi pachnie sponsoringiem. |
|
|
|
 |
|
|